Tiroid kanserlerinin tipik bir belirtisi bulunmamakla birlikte boyunda şişlik, ses kısıklığı ve yutma güçlüğü gibi şikayetlere neden olabilmektedir. Genellikle tiroid bezinde oluşan nodüllerin takibi ve kontrolü sırasında belirlenen tiroid kanserlerinin kesin tanısı için tiroid ultrasonografisi ve ince igne aspirasyon biyopsisi yöntemlerine başvurulmaktadır.
Tiroid kanseri hakkında tüm merak ettiklerinizi; İlgili linkten bulabilirsiniz.
İlgili link: https://www.serdarozbas.com/tiroid-kanseri
Tiroid kanseri tedavisinin ne kadar süreceği, hastanın genel sağlık durumuna ve kanserin türüne bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Operasyon sonrası kısa sürede hasta sosyal yaşamına dönebilmektedir. Bazı olgularda operasyon sonrasında radyoaktif iyot tedavisi gerekebilmektedir ve genellikle operasyondan 6 hafta sonra uygulanmaktadır.
Tiroid kanseri hakkında tüm merak ettiklerinizi; İlgili linkten bulabilirsiniz.
İlgili link: https://www.serdarozbas.com/tiroid-kanseri
Tiroid kanserinin teşhis edilmesi sonrasında uygulanacak olan ilk tedavi yöntemi cerrahidir. Operasyon sonrasında ise bazen radyoaktif iyot tedavisi yapılaması gerekecektir.
Tiroid hormonu metabolizma için mutlak gerekli olduğundan; tiroid bezinin tamamının alındığı hastalar hayat boyu tiroid hormonunu ilaç olarak kullanması gerekecektir.
Tiroid kanserinin teşhis edilmesinde; fizik muayene, radyolojik görüntülemeler (özellikle ultrasonografi) ve ince iğne aspirasyon biyopsisi yöntemlerinden faydalanılmaktadır.