Meme Cerrahisi Ankara
Meme Cerrahisi Ankara, genellikle meme dokusunda t...
Sinir monitorizasyonu tiroid cerrahisi sırasında risk altında olan sinirlerin görsel ve işitsel olarak monitörize edilmesi suretiyle hasta sağlığını koruma amaçlı cerraha yardımcı olan bir sistem ve cihazdır. Tiroid bezinin arka kapsülüne yakın komşulukta seyreden ve vokal kordları (ses tellerini) uyaran rekürren laringeal sinirleri cerrahi esnasında tespit edebilmek ya da takip edebilmek amacı ile kullanılmaktadır.
Rekürren laringeal sinirler sağ ve sol olmak üzere iki taraflıdır ve ses tellerini hareket ettirerek, sesin oluşmasını sağlarlar. Tecrübeli ellerde kalıcı sinir hasarı oluşması riski %1-2’in altındadır. Geçici ses problemleri (subjektif ses değişiklikleri) biraz daha fazla oranda görülebilir ancak uzun süreli olmaz. Hasar tek taraflı olduğunda daha kolay tolere edilir ve olguların yaklaşık yarısında uzun süreli ciddi bir ses kısıklığı veya başka problemler görülmez. Hasar çift taraflı ise ve operasyon sırasında fark edilmezse ciddi sorunlar oluşabilir. Ses kısıklığına ek olarak nefes almakta ve yutkunmada güçlük de olabilir.
Güvenli tiroid cerrahisi sayesinde kalıcı ses kısıklığı riskini önler.
Zor ameliyatlarda (geçirilmiş boyun cerrahisi, nüks tümör, büyük guatr, kanser cerrahisi ve anatomik varyasyonlar nedeni ile sinirin zor tanımlandığı olgular) sinir hasarı riskini minimuma indirir.
Operasyonun sekonder risklerini azaltarak maddi ve manevi açıdan daha düşük bir tedavi maliyeti sağlar.